Το ψάθινο καπέλο του Monkey D Luffy αποτελεί και τον θησαυρό του, αποτελεί μία υπόσχεση για την οποία θα λέγαμε ότι θα θυσίαζε και τη ζωή του. Είναι το καπέλο του πειρατή Shanks που του το έδωσε για να του το επιστρέψει στο μέλλον όταν πλέον θα είναι μεγάλος πειρατής. O λόγος που άνοιξα το θέμα είναι γιατί απ' ότι έψαξα δε βρήκα κάτι σχετικά με τη θεωρία που έχω στο μυαλό μου και θα σας πω και περιμένω τη γνώμη σας.
Έχω την εντύπωση ότι αυτό το καπέλο έχει να μας πει πολλά και ήδη μας τα έχει πει για την πραγματική καταγωγή του.
- Spoiler: Show
Πιο συγκεκριμένα, σε μια συνάντηση του Shanks με τον Shirohige όταν ο Shirohige τον ρωτά που χάρισε το χέρι του, o Shanks είπε ότι πόνταρε σε κάτι καλό.
Επίσης στη σκηνή που
o Silvers Reighley χαιρετά τον Lyffy μετά τη συνάντηση της επανένωσης του πληρώματος, βλέπουμε τον Reighley να αναπολεί το παρελθόν που βλέπουμε το νεαρό Gold D Roger ίδιο σχεδόν με το Luffy χωρίς ουλή στο μάτι να φορά το ίδιο καπέλο με αυτό του Shanks.
Ο Shanks υπήρξε στο πλήρωμα του Gold D Roger.
Η θεωρία που υποστηρίζω, λέει ότι το ψάθινο καπέλο του Luffy ότι ήταν του Gold D Roger που το είχε δώσει στο Shanks όταν αυτός ήταν μικρός κατά αντίστοιχία με τον Luffy και ο Shanks θα τον είχε σαν πρότυπο και ακολούθησε ένας παρόμοιος κύκλος με του Luffy και του Shanks. Κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα το μάθουμε στο μέλλον.
Εσείς τι πιστεύετε;