Γενικά για αντιπαραβολές anime και manga: Dragonball etc δεν έχω να πω γιατί δεν έχω διαβάσει. Από εκεί και πέρα, Θάνο μπορεί να έχεις και δίκιο για την εξέλιξη του One Piece γιατί πάλι δεν έχω διαβάσει. Τώρα έχω ξεκινήσει το manga. Μέχρι το Μάη υπολογίζω ότι θα έχω φτάσει στην τωρινή κατάσταση και θα επιστρέψω να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω αν έχω να πω κάτι. Επίσης με τις Ιαπωνικές εταιρείες
Γενικά πλέον στο anime δεν γίνετε καλή δουλειά αλλά toei τι περιμένεις καταστρέφει op και toriko.
animation δεν γνωρίζω και μου προκαλεί εντύπωση πως και εσείς γνωρίζετε, σας ζηλεύω

. Αλλά μπορώ να σχολιάσω κάποια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λογική.
Θάνο σε αυτά που είπες θα σεβαστώ αυτό που λες ότι αναφέρεσαι στο One Piece και γι'αυτό θα μιλήσω. Στο θέμα των γραφικών νομίζω ότι ισχύει το ανάποδο. Δηλαδή, όσο προχωράνε τα επεισόδια όλο και περισσότερη πρόοδο βλέπω, δε μπορώ να θυμηθώ κάτι καλύτερο σε γραφικά, είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με ανιούσα πορεία όμως. Γενικά το OP, δεν είναι ένα anime που φημίζεται για τα γραφικά π.χ. Attack on Titan (αν είχε τα γραφικά του Attack on Titan το One Piece, θα ήταν άπιαστο), εγώ μόνο στην αρχή θυμάμαι να διαφέρουν τα γραφικά που ναι, εκεί ήταν φρικτά και η εικόνα δεν κυλούσε αλλά περπατούσε. Οι κίνηση των χαρακτήρων τότε ήταν σαν του Καραγκιόζη και θεάτρου σκιών. Τουλάχιστον στα πρώτα 10 επεισόδια. Αλλά γενικά το anime έχει εξέλιξη στα γραφικά του και είμαι σίγουρος ότι δε θα χάλασαν στα επόμενα 20 επεισόδια που δεν έχω δει, εκτός και αν πτώχευσε η Τoei και δεν το γνωρίζω, οπότε και δεν πληρώνουν τους animators.
Για το ότι προχωράει αργά θα συμφωνήσω με το Yahazugiri7, ότι για να μην αναγκαστούν και διακόψουν τη σειρά (όπως στο Attack on Titan), αναγκάζονται και κάνουνε πολλά fillers, (εκεί μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας στο γεγονός ότι τα fillers αυτά δεν είναι καλά και χαλάνε το anime, εκεί το στοίχημα πέφτει στους animators). Τώρα, υπάρχουν οι παρακάτω λύσεις για την προβολή του anime με διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι animators σε συνεργασία και με το δημιουργό του manga (Oda-One Piece).
1) Να συνεχίσει να προβάλλεται το anime με τις όποιες καθυστερήσεις (fillers) χρειάζονται στο ίδιο επίπεδο που είναι για να συμβαδίζει της ιστορίας.
2) Να γράφει ο Oda με τριπλούς ρυθμούς με την ίδια απόδοση, ώστε να μη χρειάζεται να γίνονται fillers και να είναι full πιστά στο manga ώστε να μην παραπονιέται κανένας και να κυκλοφορεί ο Oda με ορούς καφεϊνης ζωγραφίζοντας ανελέητα για τρία τεύχη εβδομαδιαίως.
3) Να σταματήσει να προβάλλεται για δύο χρόνια στις οθόνες το One Piece, ώστε να αποκτήσει τη σχετική απόσταση που χρειάζεται, ώστε να είναι πάλι πιστό στο Manga χωρίς εκπτώσεις.
4) Nα μας "φλομώσουνε" στα filler και να ξεπεράσει και το Narruto, με αποτέλεσμα να μη βλέπει κανένας τη σειρά.
5) Να γίνει το σενάριο 1 που αναφέρω παραπάνω, αλλά να δουλέψουνε πολύ οι animators και να δημιουργήσουν ωραία fillers, ακόμα και mini αρκ των 15 επεισοδίων, πάντα με τη συνεργασία του Oda, ώστε και να μην πέφτει το επίπεδο, αλλά και ο Oda να μην είναι στην τσίτα.
Διότι αν θέλουμε η ροή του anime να πάει με τη ροή του Manga, τότε θα φτάσουν στο ίδιο σημείο και σίγουρα θα αναγκαστούν να διακόψουν τη σειρά για λίγο ή να κάνουν μαζικά κακά fillers.
Τέλος, αν έχουν καταστρέψει τόσο πολύ το anime, γιατί δεν κάνετε ένα πείραμα. Να αφήσετε το Anime για ένα χρόνο ή εξάμηνο αν δεν αντέχετε τόσο πολύ, αλλά θα πρότεινα χρόνο και να τα δείτε μαζεμένα, τότε θα δείτε αν πραγματικά κάνετε αγγαρεία που το βλέπετε ή όχι. Γιατί νομίζω ότι το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι ένα κάθε εβδομάδα είναι λίγο και αυτό ειδικά είναι κάτι που τσαντίζει πολύ τον άλλον.
Y.Γ. Εγώ δε λέω ότι το anime μαμάει και δέρνει, απλά είμαι κάπως πιο ελαστικός στο συγκεκριμένο ζήτημα και προσπαθώ να αντιμετωπίσω τα fillers με μία άλλη οπτική διάθεση.