Enel

Σχολιάστε τους χαρακτήρες του manga.
User avatar
aspitsa
Inactive Joker
Posts: 237
Joined: 03/12/12, 01:00
Gender: Female

Enel

Postby aspitsa » 11/01/13, 18:48

Image
O Enel είναι ο πρώην ''θεός'' της Skypiea, δηλαδή του ουράνιου νησιού και ο κύριος ανταγωνιστής σε ολόκληρο το Skypiea Arc. Από τι είδαμε στα Cover storys τών manga, κατέληξε στην σελήνη.

Μια εικόνα του Enel χωρίς μπαντάνα:
Spoiler: Show
Image


Επεξήγηση της ιστοριούλας των manga
Spoiler: Show
Image
Μετά απο το ταξίδι του πάνω στην κιβωτό Maxim, ο Enel καταλήγει στο φεγγάρι. Εξερευνώντας έναν κρατήρα συναντάει ένα μικρό ον το οποιό επέζησε την επίθεση του,το μικρό ον είναι ο υπολοχαγός Spacey και προφανώς οι ίδιοι και οι συντρόφοι του πολεμούσαν εναντίον ενός διαστημικού πειρατικού πληρόματος. Μετά από μια σύντομη σκηνή όπου ο Σπέισι θρηνούσε για τους συντρόφους του, ο Enel γίνεται μάρτυρας μιας επίθεσης από τους διαστημικούς πειρατές. Τότε αντιλάμβάνεται μια μεγάλη έκρηξη και τρέχει προς το σημείο της εκρήξεως, αλλά αντικρίζει το ''Vearth'' του κατεστραμμένο. Στην συνέχεια εξοργισμένος, πάει να εκδικηθεί τους πειρατές, οι οποίοι δεν ήταν στο επίπεδο για τον πολεμήσουν. 'Οταν ο Enel τελείωσε την επίθεση του, ο Spacey τον ευχαρίστησε εκείνος απάντησε ηλεκτρίζοντας εκείνον και τους συντρόφους του. Τότε κατέβηκε στον κρατήρα που είχαν φτιάξει οι πειρατές, οπού ανακάλυψε ότι βρισκόταν μια εγκαταλελειμμένη πόλη και του ήρθε η ιδέα να την ηλεκτρίσει, τότε η πόλη και τα πτώματα μερικών Spaceys απορρόφησαν την ενέργεια με αποτέλεσμα να επαναφορτιστούν! Ο Enel και τα άλλα είδη Spaceys, άρχησαν να μελετούν τις τοιχογραφίες, οι οποίες αποκάλυψαν έναν φτερωτό αρχαίο πολιτισμό με 4 είδη(shandians,skypieans,birkans και ένας άλλος) που ζούσε στο φεγγάρι. Το όνομα της πόλης ήταν Birka, ένας τόπος με το ίδιο όνομα του τόπου που προήλθε ο Enel, όμως εκείνη η πόλη ήταν πολύ αναπτυγμένη με αποτέλεσμα την έλλειψη πόρων. Τότε οι μισοί κάτοικοι αποφάσισαν να ψάξουν πόρους στο μπλέ αστέρι(μάλλον η γη), τότε οι κάτοικοι χωρίστηκαν και φτιάξανε 2 πολιτισμούς έναν στην γη και έναν στο φεγγάρι, έτσι εξηγούμε γιατί οι κάτοικοι της Skypiea, της Birka και οι Shandians εχουν φτερά. Ύστερα ο Enel έφτιαξε μια καινούρια αυτοκρατόρια, αφού αντιλήφθηκε πως είχε άφθονη γη και άφθονους οπαδούς.


Προσωπικότητα
Ο Enel θεωρεί τον εαυτό του ως έναν αθάνατο και ανίκητο θεό, και πως έχει το δικαίωμα να παίρνει ό,τι θέλει, να καταστρέφει και να κάνει ό,τι θέλει. Εμφανίζεται ατρόμητος, παιδικός, αλλαζόνας και χωρίς να ενδιαφέρεται για τον υπόλοιπο κόσμο, επιπλέον δεν κατέχει κανέναν σεβασμό για τις ζωές των άλλων. Του αρέσει να ταπεινώνει τους άλλους, χωρίς να κάνει τίποτα στις μάχες, για να δείξει πως είναι αθάνατος στους αντιπάλους. Όταν όμως είδε πως ο luffy μπορεί να τον αγγίξει σοκαρίστηκε, γιατί πάντα νόμιζε πως ήταν αθάνατος και αήτητος.
«Οι άνθρωποι δεν φοβούνται τον θεό. Ο φόβος είναι ο ίδιος ο θεός. "
- Γνωμοδότηση του Enel για το Θεό.


Τεχνικές μάχης
Είναι ένας από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες που έχουμε συναντήσει, εκτός απο χρήστης φρούτου του διαβόλου μπορεί και χρησιμοποιεί haki. Το haki που μπορεί και χρησιμοποιεί ονομάζεται Kenbunshoku(αύρα της παρατηριτικότητας) ενώ στην Skypiea το αποκαλούν ''Mantra'', επίσης έχει μια χρυσή τρίαινα που την χρησιμοποιήσε εναντίον του Luffy.

Φρούτο του διαβόλου
Ο Enel έχει αποκτήσει τις δυνάμεις ενός Logia τύπου φρούτου με το όνομα Goro Goro no Mi(ήχος του κεραυνού), το οποίο του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει ποικιλία επιθέσεων με κεραυνούς. Η δύναμη του είναι αρκετή ώστε να καταστρέψει ένα ολόκληρο νησί, επιπρόσθετα μπορεί να κινηθεί με την ταχύτητα του κεραυνού. Με το Goro Goro no Mi, ο Enel μπορεί να πάρει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του αέρα, επιτρέποντάς του να ακούει τυχαίες συζητήσεις και τα πάντα γύρω του: αυτό διεύρυνε το φάσμα του Mantra του για να καλύψει περίπου το σύνολο της Skypiea.

Χαρακτηριστικά
Πρώτη εμφάνιση στα manga: κεφάλαιο 254
Πρώτη εμφάνιση στο Anime: επεισόδιο 167
Cover story στο manga: κεφάλαια 428-474
Ονομασία φρούτου του διαβόλου: Goro Goro no Mi(ήχος του κεραυνού)
Γενέθλια: 6 Μαϊου
Επικύρηξη: δεν έχει, όμως άμα είχε θα ξεπερνούσε τα 500,000,000 belli σύμφωνα με τον Oda


Image
User avatar
chapapa
Joker Team
Posts: 953
Joined: 13/12/11, 01:00
Gender: Female
Location: Ε...;! Που είμαι;

Re: Enel

Postby chapapa » 11/01/13, 20:44

Για μένα είναι "Θεός"!
Θα μπορούσα να τον σκεφτώ και σαν Admiral!
Του πάει η στολή που περισσεύει...
Spoiler: Show
Image<----------->Image
:sukeee: :sukeee: :sukeee: :ohyeah: :ohyeah: :ohyeah:
Image
Ξεκίνησαν οι εγγραφές!!!
www.myanimelist.net
User avatar
Chrismon96
Usopp
Posts: 94
Joined: 03/01/13, 15:29
Gender: Male
Location: Grand Line

Re: Enel

Postby Chrismon96 » 11/01/13, 20:49

Nαι κάνει για admiral και είναι δυνατός αλλά αν και η προσωπικότητα του είναι... :hit:
User avatar
aspitsa
Inactive Joker
Posts: 237
Joined: 03/12/12, 01:00
Gender: Female

Re: Enel

Postby aspitsa » 11/01/13, 21:09

εμένα μου άρεσε η προσωπικότητα του Enel και είναι από τους κακούς-εχθρούς που μου αρέσουν και ναι τον θέλουμε για επόμενο Αdmiral!! :sukeee:
Image
User avatar
Sogeking
Inactive Joker
Posts: 2459
Joined: 31/10/11, 01:00
Gender: Male
Location: In My Pc
Contact:

Re: Enel

Postby Sogeking » 11/01/13, 21:17

Έφαγε το ξύλο της χρονιάς του από τον Luffy όταν ο Luffy ήταν χωρίς gears,χωρις haki, χωρίς τιποτα. Αν τον βρει τώρα, θα τον κάνει κομματάκια :sukeee:
Image
User avatar
Pante-Roronoa
Zoro
Posts: 582
Joined: 28/01/12, 16:11
Gender: Male
Location: Raftel

Re: Enel

Postby Pante-Roronoa » 11/01/13, 21:47

σιγα μη δεχτει αυτο το ψωνιο να γινει ναυαρχος...το πολυ πολυ να πουλησει τρελιτσα στον Akainu και να τον κανει ψητο στα καρβουνα :axa-axa:

Spoiler: Show
χρονια και ζαμανια ρε παιδια χαχα :p
Image
Spoiler: Show
Image
User avatar
kalliniki
Joker Team
Posts: 1725
Joined: 06/10/11, 00:00
Gender: Female
Location: Fishman Island

Re: Enel

Postby kalliniki » 12/01/13, 01:52

Άλλο ένα βλακώδες ψώνιο!
Σπαστικός χαρακτήρες όσο δεν πάει.
Όλο είμαι ο Θεός έλεγε. Πόσο χάρηκα ότα έφαγε ξύλο.
Του χρειαζόταν και πάρα πολύ μάλιστα.
Image
My Life Spent On Anime
Spoiler: Show
Spoiler: Show
Image
ImageNami-swan! Robin-chwan! Vivi-chwan! Shirahoshi-chwan!
User avatar
Kostis03
Usopp
Posts: 55
Joined: 04/01/13, 00:05
Gender: Male

Re: Enel

Postby Kostis03 » 19/01/13, 05:29

Δε θα ξεχασω τη στιγμη που βλεπω νευριασμενος το αρκ( γιατι ηταν καραψωναρα του κερατα ο ενελ) και φτανει η στιγμη που ερχεται ο λουφι...
με πιανει ενα αγχος... λεω... παει τη πατησε. Θα τις φαει ο λουφι..( μετα θυμηθηκα οτι το λαστιχο δεν ειναι αγωγος του ηλεκτρισμου)
Και μετα αρχιζει το βρωμοξυλο και εγω εχω σηκωθει ορθιος(απο τη καρεκλα του πισι) και βαραω παλαμακια σα χαζος και φωναζω 'ναι ρε' ...'ναι ρε'
Τοσο αχτι τον ειχα τον *&^**% τον Ενελ....
Image
User avatar
DkAdam
Brook
Posts: 164
Joined: 05/12/12, 18:44
Gender: Male

Re: Enel

Postby DkAdam » 19/01/13, 15:03

για εμένα από τους ποιο δυνατούς χαρακτήρες του one piece !! απλά ο luffy ήταν τυχερός που ήταν ο φυσικός του αντίπαλος !!Ρε παιδιά όμως δεν τον κάνανε πολύ αδύναμο στις επιθέσεις του?? Δηλαδή άντεχε την επίθεση του (god judgement δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα της ) ο sanji kai o zoro στ επίπεδο που ήταν τότε ... δηλαδή αν ερχόταν αντιμέτωπος με άλλους του new world (δυνατούς worlords emperors admirals ) θα έχανε πολύ εύκολα καθώς αυτοί έχουν haki και θα "άντεχαν " πολύ παραπάνω !!
User avatar
Sogeking
Inactive Joker
Posts: 2459
Joined: 31/10/11, 01:00
Gender: Male
Location: In My Pc
Contact:

Re: Enel

Postby Sogeking » 19/01/13, 15:33

Το πιο πιθανό είναι, ναι να άντεχαν και να τον νικούσαν. Γενικά όμως δεν τον κάνανε και τόσο αδύναμο, εντάξει.
Image

Return to “Manga Characters”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests