Candy Candy

Συζητήσεις και περιλήψιες για διάφορα anime.

Βαθμολογήστε το anime

10 - Τέλειο
3
75%
9
0
No votes
8
1
25%
7
0
No votes
6
0
No votes
5
0
No votes
4
0
No votes
3
0
No votes
2
0
No votes
1
0
No votes
0 - Άθλιο
0
No votes
 
Total votes: 4
User avatar
Geutella
Chopper
Posts: 2
Joined: 14/04/15, 21:02
Gender: Female
Contact:

Candy Candy

Postby Geutella » 14/04/15, 22:11

Image

Anime: Candy Candy

anidb.net: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=1913

Το Candy Candy πρόκειται για μια anime σειρά 115 επεισοδίων και προβλήθηκε για πρώτη φορά μεταξύ 1976 και 1979. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ανήκει στις κατηγορίες: Shoujo, Romance, Drama.

Λίγα λόγια για την προέλευση του σεναρίου και τους συντελεστές:
Το plot της σειράς βασίζεται σε 3 νουβέλες που έγραψε η Kyoko Mizuki. Η Candy Candy μετά τα μυθιστορήματα, κυκλοφόρησε σε manga κοντά στο 1975 με την εικονογράφηση της Yumiko Igarashi. Ύστερα ήρθε το anime. Συνήθως οι πλοκές που στηρίζονται σε μυθιστορήματα έχουν μια αρχή, μέση και τέλος. Στην περίπτωση της Candy το τέλος έρχεται κάπως πρόωρα αφήνοντας τον θεατή με ένα παράπονο. Ο λόγος δυστυχώς είναι απογοητευτικός για τους fans του anime. Αναφέρομαι στην δικαστική διαμάχη μεταξύ της Kyoko Mizuki και της Yumiko Igarashi σχετικά με τα δικαιώματα της σειράς. Πλέον δεν ελπίζουμε σε κάποια συνέχεια, αλλά καταφέρνουμε να μαντέψουμε την συνέχεια μέσα από να βιβλίο της Mizuki το οποίο ποτέ δεν κυκλοφόρησε εκτός Ιαπωνίας και περιλαμβάνει κάποια γράμματα, εκ των οποίων άλλα στάλθηκαν στους παραλήπτες τους και άλλα δεν στάλθηκαν ποτέ.

Plot: (δική μου βαθμολογία: 9)
Η ιστορία ξεκινάει μια κρύα μέρα μέσα στο καταχείμωνο, όταν η υπεύθυνη ενός ορφανοτροφείου βρίσκει μέσα στο χιόνι δύο μωρά-κοριτσάκια. Την Candy και την Αnnie. Τα κορίτσια μεγαλώνουν μαζί κοντά στα άλλα παιδιά του ορφανοτροφείου παίρνοντας όλη την αγάπη από τις υπεύθυνες, που στερήθηκαν από τους βιολογικούς τους γονείς.
Η ζωή της Candy αλλάζει, όταν αποχωρίζεται την Annie που υιοθετήθηκε από μια πλούσια οικογένεια. Έτσι μετά από λίγο καιρό υιοθετείται από την οικογένεια των Leagan (Ράγκαν, στην ελληνική μεταγλώττιση). Σε αυτό το σπίτι αποκτά αληθινούς φίλους, εχθρούς, ερωτεύεται και τελικά αλλάζει η ζωή της.

Ένα από τα θετικά αυτού του anime, είναι πως δημιουργήθηκε σε μια εποχή αθώα, ξεχασμένη πολύ μακρινή από την σύγχρονη, με εμφανείς διαφορές από τα σύγχρονα anime. Παρόλα αυτά, σε πολλά σημεία το anime είναι κάπως τραβηγμένο ίσως για να καλύψει τρύπες, οι οποίες όμως στο manga τουλάχιστον δεν γίνονται τόσο αντιληπτές.

Σχέδιο: (δική μου βαθμολογία: 5)
Λίγο η νοοτροπία της εποχής εκείνης, λίγο του ότι το studio παραγωγής του anime δεν άφησε την Igarashi να αναλάβει το σχέδιο, τελικά το αποτέλεσμα δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Συγκριτικά πάντα με το σχέδιο του manga είναι αρκετά υποδεέστερο. Στον συγκεκριμένο τομέα είμαι κάπως αυστηρή γιατί ένα shoujo anime θα πρέπει να έχει ένα πιο προσεγμένο, όμορφο, κοριτσίστικο σχέδιο. Στην αρχή της σειράς είναι αρκετά παιδικό, αλλά στην συνέχεια όπου η σειρά αλλάζει εντελώς προφίλ θα περίμενα μια αλλαγή στην σχεδίαση. Υπάρχει μεν αλλαγή στο σχέδιο των χαρακτήρων, αλλά δε με καλύπτει απόλυτα.

OST and voice actors (για την Ελληνική μεταγλώττιση): (δική μου βαθμολογία: 8,5)
Είναι ένα anime με αρκετά γλυκά κομμάτια, κυρίως χαρούμενα, δροσερά κοριτσίστικα. Φυσικά όμως δεν λείπουν και τα κομμάτια για τις δραματικές σκηνές (οι οποίες όσο περνάν τα επεισόδια ολοένα και αυξάνονται).
Για τις φωνές, μπορώ να εκφέρω γνώμη κυρίως για την ελληνική μεταγλώττιση. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενική. Ήμουν πολύ μικρούλα όταν άκουσα αυτές τις φωνές για πρώτη φορά, κάτι θα μου λείψει αν δω Candy Candy χωρίς να ακούσω την Ματίνα Καρρά ή τον Αργύρη Παυλίδη. Πιστεύω πως οι μεταγλωττίσεις εκείνου του καιρού ήταν πολύ προσεγμένες, από ηθοποιούς που σέβονταν το anime και έδιναν την ψυχή τους. Που ακόμα μέχρι σήμερα θυμούνται με μια γλυκιά νοσταλγία εκείνους τους ρόλους. Δυστυχώς όμως σήμερα είναι δύσκολο να βρεθεί ο ελληνικός ήχος σε άριστη ποιότητα, όπως συμβαίνει στα σύγχρονα anime, γι' αυτό άλλωστε δεν έβαλα μεγαλύτερη βαθμολογία.

Χαρακτήρες: (δική μου βαθμολογία: 7)
Σε αυτό το anime δεν υπάρχουν πάρα πολλοί κεντρικοί χαρακτήρες και ούτε ιδιαίτερα περίπλοκοι. Οι κακοί είναι πάντα κακοί και οι καλοί πάντα καλοί. Υπάρχει ανάπτυξη χαρακτήρων σε ορισμένους ήρωες, χωρίς όμως να χάνεται το κύριο χαρακτηριστικό τους. Οι χαρακτήρες άλλωστε σε αυτό το anime προσπαθούν να περάσουν κάποια ξεκάθαρα μηνύματα. Παρόλα αυτά, δεν λείπουν οι μυστηριώδεις χαρακτήρες, όπου πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο για να μάθουμε τι μέρος του λόγου είναι.

Κλείνοντας αυτό το review θα ήθελα να προσθέσω ορισμένα πράγματα για το anime. Απευθύνεται σε κοπέλες, ξεκινάει γλυκά και χαριτωμένα και καταλήγει δραματικό. Μπορεί ο θεατής από ένα σημείο και ύστερα να τρώει το ψυχοπλάκωμα της ζωής του, αλλά στο τέλος μένει με ένα μήνυμα αισιοδοξίας και έναν προβληματισμό, που δεν είναι φανταστικός, που λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει ή θα μπορούσαμε να βιώσουμε.

Πηγές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Candy_Candy
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE% ... F%84%CF%85
http://thecandyingreekproject.blogspot.gr/


Image
User avatar
Epsilon
Διαχειριστής
Posts: 4601
Joined: 23/09/11, 00:00
Gender: Female
Location: Αλφάβητο
Contact:

Re: [Review] Candy Candy

Postby Epsilon » 14/04/15, 23:01

Παρότι έβλεπα ό,τι "παιδικό" υπήρχε στην tv τη δεκαετία του '90, αυτό δεν έτυχε ποτέ να το δω. Και τώρα η περιγραφή μου κίνησε την περιέργεια. :axa-axa:
Μια φορά κι έναν καιρό, το Κορίτσι από την Κίνα...
User avatar
AlexandrosPs
Usopp
Posts: 90
Joined: 25/08/14, 06:20
Gender: Male
Location: Abyss

Re: [Review] Candy Candy

Postby AlexandrosPs » 18/04/15, 21:08

Το έχω δει λίγο στην αρχή και μου άρεσε(3-4 επεισόδια)...
Πρέπει να το είχε δει στο youtube αν θυμάμαι καλά, τα Χριστούγεννα.

Return to “Anime Reviews”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest